RETRIITIT

Metsä meissä • Karhun pesä – naisten kesäretriitti Kolilla

to-su 13.—16.6.2024

 

Olet lämpimästi tervetullut kesäkuun Metsä meissä -retriitille Kolin ikiaikaisten kallioiden kainaloon aistimaan ja vahvistamaan suhdetta luontoosi. 

Ensi kesänä sukellamme perinteidemme metsäisten haltioiden mytologiaan. 

Mistä olemme tulleet? Mikä meissä on metsää? Mikä osa meistä keskustelee metsän kanssa?

Palaamme siis jossain mielessä 7 vuoden taakse, jolloin loin tämän Kolin kesäkuisen retriitin, jonka nimenä on vuodesta toiseen seurannut Metsä meissä. Intuitiivisesti tunsin ja perinteen kautta tiesin, että olemme metsästä lähtöisin. Metsäläisiä. Vaikka suhteessamme on useita syviä haavoja, jokin rihma siellä edelleen kulkee hamaan metsänreunan hämärään.

Tänä vuonna palaamme myös naisen väen teemoihin ja kuljemme tuota rihmankiertämää patriarkaisen kulttuurin tuonne puolen karhun pesään, jossa naiset kutoivat niin elämän kuin kuoleman lankoja.

Mitä retriitiltä voi odottaa?

🪺 haltia- sekä saunaperinteeseemme tutustumista

🪺luontoyhteyden rakentamista rituaalien kautta

🪺 retriittipaikan lähikuusten katveeseen tutustumista harjoitteiden kera

🪺erilaisten luovien menetelmien käyttöä

🪺 teemme pieniä aistivia patikkaretkiä ympäröiviin metsiin

🪺 luontoyhteyden vahvistumista 

🪺 yhdessä oloa, jakamista, kaikkien tunteiden sallimista: iloa, naurua, herkistymistä, hiljentymistä, koskettumista.

🪺 herkullisesta kasvisruuasta nauttimista

Tutkailemme teemaa kehollisesti, erilaisten luovien menetelmien kautta, yksin ja yhdessä. Asettaudumme aistimaan kehon juurtumista maahan ja maasta nousevaa vastavoimaa, joka on yksi läsnäolomme ja kannattelumme perusta. Kuuntelemme hengittävän kehomme rytmiä ja avaudumme herkkyydellemme, ruumiin elävälle, virtaavalle voimalle. Antaudumme hoitavalle kosketukselle. Teemme ison osan harjoitteista luonnossa hitaasti edeten retriittipaikan lähimetsän kuusten katveessa sekä patikkaretkillä Kolin alueella.

Käytän harjoitteina mm. meditaatiota, lempeää hengitykseen tutustumista, turvallisesti rakennettuja & hermoston joustavuutta vahvistavia liikkeitä. Osa harjoitteista tehdään pareittain tai ryhmissä, jolloin kuuntelemme kosketuksen kautta syntyviä kehon impulsseja ja antaudumme toistemme arvostavan katseen todistamiksi. Retriitillä on mahdollisuus jakaa kehosta nousevia kokemuksia yhdessä toisten kanssa. Antaudumme myös kysymiselle sekä sille, ettei vastauksia välttämättä löydy, ei-tietämiselle. 

Retriitillä on lempeä rytmi, joten sinulle jää myös vapaata aikaa, jonka voit käyttää vaikka pieneen patikkaretkeen metsän halki Pielisen rannalle tai riippumatossa makoiluun kirjasta nauttien. Ihan mikä sinua sattuu hetkessä kutsumaan!

Retriitillä nautimme täysihoidosta herkullisen kasvisruuan ja Mattilan perinnetilan hirsien sylissä nukkuen. Iltaisin puhdistumme Kolin keitaan pihasaunan lempeissä löylyissä.

Retriitin tarkoituksena avata kehollisesti tilaa aistia erilaisia suhteisuuksia. Kutsun sinut lämmöllä mukaan inspiroitumaan, uudistumaan ja vahvistumaan tälle pitkälle viikonlopulle yhdessä naisten kesken!

Ohjaajasta:

Retriitin ohjaajana toimii sertifioitu vijnanajoogaopettaja, artenomi, somaattisen liiketerapian opiskelija sekä FM kulttuuriantropologi, Crista Soskolne. 

”Kehollisuudessa minua kiehtoo sen kerroksellisuuden kokemus, liikkeessä toiminnallisuuden laventaminen ja vapauden teemat, oman liikkeen runous. Kun myötätuntoinen suhde kehoomme kasvaa pääsemme purkamaan kehon jännitystiloja ja meille toimimattomia tapoja liikkua, mikä mahdollistaa uusien meitä mahdollisesti paremmin palvelevien liikestrategioiden syntyä.

Olemme läpikotaisin sosiaalisia olentoja. Kun kohtaamme toisen, hermostomme säätelevät toisiaan. Koen, että toisen lempeän ja myötätuntoisen kosketuksen äärelle asettuminen sekä toisen koskettaminen mahdollistavat yhteyttä mitä yksinkertaisemmalla ja lempeällä tavalla.

Piirityöskentely on merkityksellinen työskentelymuoto. Siinä kohtaamme toisemme erilaisina yksilöinä, kuitenkin ihmisyyden jakaen. Jaamme sen, minkä sillä hetkellä koemme tärkeäksi tulevan jaettavaksi ja annamme toisten kokemuksille tilaa tulla kuulluiksi. Huomaathan, että sinä voit aina päättää olla jakamatta tai osallistumatta harjoituksiin.

Minua inspiroi luonto ja luonnonilmiöt, eläinten tapa liikkua, jokaisen omasta sisimmästä kumpuava liike, kehomme runous, kirjallisuus sekä erilaiset naisarkkityypit kansantarinoissa sekä se, mitä ne ilmentävät psyykessämme. Clarissa Pinkola Estesin Naiset, jotka kulkevat susien kanssa on vuodesta toiseen kainalossani.”

Tutustu lisää ohjaajaan:

https://www.instagram.com/cristasoskolne

Tutustu lisää retriittipaikkaamme Kolin keitaaseen: https://kolinkeidas.com

Retriitin hinta 530€ (sis. alv.) sisältää täysylläpidon, laadukasta & herkullista kasvisruokaa, majoituksen, saunan joka ilta sekä tietysti kaiken ohjelman.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: crista.soskolne@gmail.com tai 040 930 5664.

Retriitille mahtuu max 12 osallistujaa. Pienempi ryhmä mahdollistaa luottamuksen syntyä ryhmäläisten sekä ohjaajan ja ryhmän välillä.

Kesän 2023 Metsä meissä -retriitin osallistujapalautteita:

 Harjoitukset olivat toimiva kokonaisuus. Aikataulu oli sopivan väljä ja monipuolinen ohjelma oli hyvin rytmitetty. Ympäristö ja harjoitukset ja harjoituksiin liittyvä läsnäolo yllättivät itseni pysähtymään omien tarpeiden, toiveiden ja tulevan äärelle. Oli ihanaa eri tilanteissa kuulla kansantarinoita, perinteistä ja myyteistä! Retriitillä oli ystävällinen, vapaa ja humoristinen tunnelma. Crista olit lempeän juureva ja ohjauksessasi oli helppoa ja turvallista olla. Olen tyytyväinen, että ymmärsin osallistua tälle retriitille. Kiitos  <3”

Olet valtavan taitava luomaan tilan, missä lopulta jokainen saa tulla itselleen sopivana hetkenä kuulluksi ja nähdyksi kokemansa kanssa. Oivaltavia harjoitteita, mitkä sopivasti helli ja haastoi sallien kuitenkin aina mahdollisuuden halutessaan vetäytyä kunnes taas tulee kutsu kurottaa.”

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sydämen sadonkorjuu -retriitti

Frantsilassa

pe-su 30.8.—1.9.2024

 

Tämän syyskesän retriitin kantavana teemana on sydämen sadonkorjuu. Syyskesä on runsauden, maan antimien ja sadonkorjuun aikaa. Kesän aurinkoiset, valoisat päivät ovat lämmittäneet mullan, saaneet siemenet versoamaan, kasvamaan ja kukoistamaan sekä lopuksi tuottamaan hedelmää. Nyt on aika huomata ja kerätä talteen tärkeimmät oivallukset, hedelmät ja marjat, sekä valmistella sitä, mistä on tarpeellista luopua. Olisiko sinun mahdollista sallia kukoistus ja runsaus sekä kirkastaa oivalluksesi? Haastavat ajat tarvitsevat selkeitä visioita, jotta voimme kollektiivisesti toisiamme tukien suunnistaa läpi sumun yhteisen hyvän ja runsauden äärelle.

Syyskesä on kiinalaisessa lääketieteessä maa-elementin aikaa. Haemme maan vakaudesta selkeyttä muutokseen ja siivilöimme tärkeimmät oivallukset talteen. Vakauden ja selkeyden tila mahdollistaa huolien hälvenemistä sekä selkeyden tilan vahvistumista. Maa -elementin harjoituksessa tuetaan ruoansulatusta, keskittymistä ja ajatuksen kirkastumista. Tule tunnustelemaan voimiesi palautumista takaisin ytimeesi!

Tutustumme kehollisissa harjoituksissa myös sydämen rooliin liikkeessä. Miten liikumme sydämestä käsin? Entä miten yhteytemme maailmaan kutoutuu, kun tekoja ohjaa sydämen viisaus? Osa harjoituksista tehdään ulkona Frantsilan luontoyhteyttä ja elämän kukoistusta kohottavissa maisemissa. Pääsemme myös nauttimaan Frantsilan hellivästä yrttisaunasta sekä ainutlaatuisista kasvisherkuista.

Ohjaajista: 

Anna-Maija Kiviniemi on kehon viisaudesta, pohjoisesta mystiikasta sekä syklisestä luonnosta villiintyvä psykofyysinen fysioterapeutti sekä joogaopettaja. Anna-Maija haltioituu syvistä ja avartavista keskusteluista, leikkisästä liikkumisesta sekä mahdollisuuksista uuden oppimiseen. Anna-Maijan ohjaus nojaa eri elementteihin sallien yksilöllisen luonnonkierron olla läsnä. Tärkeinä kantavina tekijöinä ovat kehon kunnioitus, rajat sekä jokaisen oikeus tulla kuulluksi, kohdatuksi ja nähdyksi omana inhimillisenä itsenään. 

Retriitillä Anna-Maija ohjaa vuodenkiertoon nojaavan, kehittämänsä AcuYin® -harjoituksen, missä tulet kokemaan yinjoogan juurevat asennot sekä akupainannan hoitavat hyödyt samanaikaisesti. Lisäksi Anna-Maija ohjaa sopukoita ravitselevan, virtaavan joogaharjoituksen, missä vapaa ja villi luontosi liikuttaa sinua sydämesi kyllyydestä. 

Crista Soskolne on kehon uniikista eletystä kokemuksesta, kehollisesta koheesiosta sekä ruumiillisuuden yhteiskunnallisesta merkityksestä inspiroituva vijnanajoogaopettaja, joogaopettajakouluttaja sekä opintojaan viimeistelevä somaattisen liikkeen kouluttaja. Hän ammentaa ohjauksiinsa myös FM kulttuuriantropologin sekä artenomin taustoistaan. Cristan ominta alaa ovat hengityksen tutkailu, meditaatio, levon ja palautumisen teemat, leikki sekä ruumiin sisäisestä kokemuksesta nouseva liike. Hänen ohjauksensa keskiössä on jokaisen oman eletyn kehollisen kokemuksen kuuntelun äärelle asettuminen ja sieltä toisiamme kohti kurkottaminen.

Retriitillä Crista ohjaa sydän- ja luontoyhteyteen ohjaavia somaattisia harjoitteita niin sisällä kuin ulkona. Cristaa innostuttavat pitkät kävelyretket metsässä, itämerensuomalainen kansanperinne ja ylipäänsä alkuperäiskansojen luontoyhteyteen pohjautuva yhteisöllinen maailmankuva, runous, kirjallisuus ja oman liikekielen ilmaisu.

Retriitti alkaa perjantaina klo 18 ja päättyy lounaaseen sunnuntaina klo 14. Retriitin hintaan, 495€ , sisältyy kahden vuorokauden täysihoito (aamiainen, lounas sekä päivällinen) plus kahden yön majoitus yhteismajoituksessa, yrttisauna sekä tietysti retriitin koko ohjelma. Retriitin ohjelmassa on myös huomioitu mahdollisuus nauttia Frantsilan kehomielisielua hellivistä hoidoista omakustanteisesti.

Olet lämmöllä tervetullut mukaan retriitille 🌼

Jos jokin asia jäi pohdituttamaan, otathan yhteyttä. Vastaan mielelläni kysymyksiin. Ilmoittaudu mukaan: crista.soskolne@gmail.com

MITÄ: Sydämen Sadonkorjuu -retriitti

MISSÄ: Frantsilan Hyvän Olon Keskus, Kyröspohjantie 320, 39100 Hämeenkyrö

MILLOIN: Pe 30.8.2024 klo 18.00 alkaen. Su 1.9.2024 klo 14.00 päättyen.

HINTA: 495€ (sis alv)

Ilmoittautuminen: crista.soskolne@gmail.com

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jakoajan retriitti Villa Solhagassa

pe-su 1.—3.11.2024

 

Otan jo ennakkoilmoittautumisia vastaan ensi vuoden retriitille!

Tässä vuoden 2023 retriitin ilmoitus: 
Lämmin kutsu Petun saaren eli Laulujen saaren viehättävään Villa Solhagaan marraskuun pimeän ajan retriitille <3. 

Kekrin jälkeistä aikaa Martinpäivään saakka on perinteisesti kutsuttu Jakoajaksi. Se on pyhää aikaa vanhan ja uuden vuoden välissä. Jakoaikaa tarvittiin tasaamaan kuu- ja aurinkovuoden väliin jäävä noin 12 vuorokauden välinen aukko. Jakoaikana katsottiin verhojen tuonpuoleiseen olevan ohuemmat ja henkien olevan liikkellä. Tehtiin meluttomia puhdetöitä kuten verkkojen ja rysien setvimistä.

Kutsun kokoon pienen ryhmän Villa Solhagaan Jakoajan hengessä luopumisen teeman ympärille. Marraskuun luonto ympärillämme opettaa meille omalla tavallaan luopumista, siirtymistä latenttiin vaiheeseen, jolloin annamme myös omassa sisäisessä luonnossamme hiljaisuudelle ja maatumiselle enemmän tilaa. Rysien ja verkkojen setviminen symbolisella tasolla on tämän retriitin työtä. Jotta uusi voi kukoistaa, pitää vanhan antaa ensin jatkaa kiertokulkuaan syntymä-elämä-kuolema-syntymä-syklissä. 

Kohtaamme piirissä, joka muotona mahdollistaa sen, että jokainen on piirin tasa-arvoinen jäsen. Käytän ohjauksissani niin joogasta kuin somatiikasta tuttuja harjoituksia, jotka mahdollistavat muun muassa läsnäolevuuden syntyä sekä stressin purkautumista kehosta. Luomme yhteyttä itseen, toisiimme sekä luontoon ympärillämme. Osa harjoituksista tehdään ulkona, saaren viehättävän luonnon keskellä.

MUISTOALTTARITYÖPAJA:

Saamme tällä kertaa retriitille myös kuvittaja Sanna Pelliccionin ohjaamaan taivasalla pienen, sekä yksilöllisen että yhteisöllisen, muistoalttarityöpajan.

Sanna Pelliccioni on kuvittaja ja lastenkirjailija, jonka useat kuvakirjat käsittelevät luontoa tai tabuja. Sanna on kuvittanut tai kirjoittanut useita kuolemaa käsitteleviä kirjoja ja hän on kiinnostunut kuolemaan ja muistamiseen liittyvistä traditioista eri kulttuureissa.

MITEN PÄÄSEN PETUN SAARELLE?

Petun saarelle saavutaan lossilla. Saaren olosuhteet, marraskuun merellinen luonto sekä Villa Solhagan henki luovat oivat puitteet vetäytymiseen teemojemme äärelle.

Huomaathan, että perille pääsee vain omalla autolla, ei siis julkisilla. Petun saari sijaitsee Salossa noin 150 km Helsingistä. Tapahtuman lähestyessä voimme myös suunnitella kimppakyytejä. Olemme aina löytäneet kaikille kyydin!

OHJAAJASTA:

Crista Soskolne, FM kulttuuriantropologi, artenomi, sertifioitu vijnanajoogaopettaja, YTT Yoga Elder & Terra Soul Jooga-opettajakouluttaja, sekä somaattisen liiketerapian opiskelija. Inspiroidun itämerensuomalaisesta kulttuuriperinnöstämme, merkityksellisistä puista, pyhistä luonnonpaikoista, lajienvälisyydestä, tanssista, kirjallisuudesta ja luonnon kauneudesta, erilaisista vuodenajoista.

HINTA JA MAKSUTIEDOT:

Hinta ilmoitetaan lähiaikoina/ sisältää harjoitukset, majoituksen 1-5 hengen huoneissa, täysihoidon herkullisella luomukasvisruualla pe-illasta su lounaaseen saakka sekä lauantaisen saunan.

Retriitti maksetaan vasta retriitin päätyttyä paikan päällä korttimaksuna.

ILMOITTAUTUMINEN:

 crista.soskolne@gmail.com. 1.10.2024mennessä. Ilmoittautuminen on sitova. Eli jos et pääsekään mukaan, ilmoitathan siitä minulle mahdollisimman pian, jotta voin ottaa toisen osallistujan tilallesi.

Otathan mukaan omat lakanat. Villa Solhagasta on mahdollista vuokrata lakanoita hintaan 17€.

Villa Solhagassa on siisti ulko-wc sekä suihkut saunarakennuksessa.

Mukaan mahtuu max 12 henkeä. Retriitti järjestetään vähintään 8 hengen osallistuessa.

Olet lämmöllä tervetullut mukaan <3