RETRIITIT

Metsä meissä – naisten kesäretriitti Kolilla

KESÄN 2024 RETRIITIN AJANKOHTA ILMOITETAAN LÄHIAIKOINA. STAY TUNED!

 

 

Jo kuuden vuoden ajan olemme kohdanneet kesän alussa naisten retriitillä Kolilla. Jokaisella retriitillä on oma teemansa, jonka ympärille kutoutuvat niin keholliset kuin muutkin luovat harjoitteet. Patikoimme Kolin ikiaikaisissa kallioilla, saunomme ja pulahdamme Pielisen laineisiin. Ohjaukseni punaisena lankana on luoda luottamuksellisen tila, jolloin voit toivoessasi turvallisesti jakaa itselle merkityksellisistä kokemuksista liittyen käsillä olevaan teemaan. Retriitti pidetään Kolin keitaalla torstaista sunnuntaihin, jolloin meillä on aikaa tutustua toisiimme ja syventyä teemaan rauhaisessa rytmissä. Kolin keitaan eli Mattilan tilan perinteisessä pihapiirissä sijaitsee viehättävä sauna, jonka löylyistä pääsemme nauttimaan iltaisin. Olet lämmöllä tervetullut jakamaan yhteisiä hetkiä, inspiroitumaan, virkistymään ja uudistumaan Mustarindan (Kolin) ikiaikaisilla pyhillä paikoilla, vakaiden kallioiden kupeessa sekä Pielisen laineiden syleilyssä!

 Harjoitukset olivat toimiva kokonaisuus. Aikataulu oli sopivan väljä ja monipuolinen ohjelma oli hyvin rytmitetty. Ympäristö ja harjoitukset ja harjoituksiin liittyvä läsnäolo yllättivät itseni pysähtymään omien tarpeiden, toiveiden ja tulevan äärelle. Oli ihanaa eri tilanteissa kuulla kansantarinoita, perinteistä ja myyteistä! Retriitillä oli ystävällinen, vapaa ja humoristinen tunnelma. Crista olit lempeän juureva ja ohjauksessasi oli helppoa ja turvallista olla. Olen tyytyväinen, että ymmärsin osallistua tälle retriitille. Kiitos  <3”

Olet valtavan taitava luomaan tilan, missä lopulta jokainen saa tulla itselleen sopivana hetkenä kuulluksi ja nähdyksi kokemansa kanssa. Oivaltavia harjoitteita, mitkä sopivasti helli ja haastoi sallien kuitenkin aina mahdollisuuden halutessaan vetäytyä kunnes taas tulee kutsu kurottaa.”

 

 

Jakoajan retriitti Villa Solhagassa

pe-su 3.-5.11.2023

Lämmin kutsu Petun saaren eli Laulujen saaren viehättävään Villa Solhagaan marraskuun pimeän ajan retriitille <3. 

Kekrin jälkeistä aikaa Martinpäivään saakka on perinteisesti kutsuttu Jakoajaksi. Se on pyhää aikaa vanhan ja uuden vuoden välissä. Jakoaikaa tarvittiin tasaamaan kuu- ja aurinkovuoden väliin jäävä noin 12 vuorokauden välinen aukko. Jakoaikana katsottiin verhojen tuonpuoleiseen olevan ohuemmat ja henkien olevan liikkellä. Tehtiin meluttomia puhdetöitä kuten verkkojen ja rysien setvimistä.

Kutsun kokoon pienen ryhmän Villa Solhagaan Jakoajan hengessä luopumisen teeman ympärille. Marraskuun luonto ympärillämme opettaa meille omalla tavallaan luopumista, siirtymistä latenttiin vaiheeseen, jolloin annamme myös omassa sisäisessä luonnossamme hiljaisuudelle ja maatumiselle enemmän tilaa. Rysien ja verkkojen setviminen symbolisella tasolla on tämän retriitin työtä. Jotta uusi voi kukoistaa, pitää vanhan antaa ensin jatkaa kiertokulkuaan syntymä-elämä-kuolema-syntymä-syklissä. 

Kohtaamme piirissä, joka muotona mahdollistaa sen, että jokainen on piirin tasa-arvoinen jäsen. Käytän ohjauksissani niin joogasta kuin somatiikasta tuttuja harjoituksia, jotka mahdollistavat muun muassa läsnäolevuuden syntyä sekä stressin purkautumista kehosta. Luomme yhteyttä itseen, toisiimme sekä luontoon ympärillämme. Osa harjoituksista tehdään ulkona, saaren lähiluonnossa. Keskitymme elimistä keuhkoihin, joka on kiinalaisen lääketieteen mukaan surun elin.

MUISTOALTTARITYÖPAJA:

Saamme tällä kertaa retriitille myös kuvittaja Sanna Pelliccionin ohjaamaan taivasalla pienen, sekä yksilöllisen että yhteisöllisen, muistoalttarityöpajan.

Sanna Pelliccioni on kuvittaja ja lastenkirjailija, jonka useat kuvakirjat käsittelevät luontoa tai tabuja. Sanna on kuvittanut tai kirjoittanut useita kuolemaa käsitteleviä kirjoja ja hän on kiinnostunut kuolemaan ja muistamiseen liittyvistä traditioista eri kulttuureissa.

MITEN PÄÄSEN PETUN SAARELLE?

Petun saarelle saavutaan lossilla. Saaren olosuhteet, marraskuun merellinen luonto sekä Villa Solhagan henki luovat oivat puitteet vetäytymiseen teemojemme äärelle.

Huomaathan, että perille pääsee vain omalla autolla, ei siis julkisilla. Petun saari sijaitsee Salossa noin 150 km Helsingistä. Tapahtuman lähestyessä voimme myös suunnitella kimppakyytejä. Olemme aina löytäneet kaikille kyydin!

OHJAAJASTA:

Crista Soskolne, FM kulttuuriantropologi, artenomi, sertifioitu vijnanajoogaopettaja, YTT Yoga Elder & Terra Soul Jooga-opettajakouluttaja, sekä somaattisen liiketerapian opiskelija. Inspiroidun itämerensuomalaisesta kulttuuriperinnöstämme, merkityksellisistä puista, pyhistä luonnonpaikoista, lajienvälisyydestä, tanssista, kirjallisuudesta ja luonnon kauneudesta, erilaisista vuodenajoista.

HINTA JA MAKSUTIEDOT:

365€/sisältää harjoitukset, majoituksen 1-5 hengen huoneissa, täysihoidon herkullisella luomukasvisruualla pe-illasta su lounaaseen saakka sekä lauantaisen saunan.

Retriitti maksetaan vasta retriitin päätyttyä paikan päällä korttimaksuna.

ILMOITTAUTUMINEN:

 crista.soskolne@gmail.com. 1.10.2023 mennessä. Ilmoittautuminen on sitova. Eli jos et pääsekään mukaan, ilmoitathan siitä minulle mahdollisimman pian, jotta voin ottaa toisen osallistujan tilallesi.

Otathan mukaan omat lakanat. Villa Solhagasta on mahdollista vuokrata lakanoita hintaan 17€.

Villa Solhagassa on siisti ulko-wc sekä suihkut saunarakennuksessa.

Mukaan mahtuu max 12 henkeä. Retriitti järjestetään vähintään 8 hengen osallistuessa.

Olet lämmöllä tervetullut mukaan <3