"Cristan opetustyyli on ihanan lempeä ja samalla oivaltavan tarkka. Meditaatio- ja hengitysharjoitusten vaikutukset ulottuvat myös arkeen. Harjoitukset ovat auttaneet minua näkemään aikaisemmin haastavilta tuntuneet vuorovaikutustilanteet myönteisessä valossa."
- Tiina

Jooga

Joogatunneillani tarjoan osallistujille tilan pysähtyä ja hiljentyä omien kehollisten aistimusten, tuntemusten sekä mahdollisuuksien äärelle. Nykymaailman äänekkyys, tavoitettavanaolon vaatimus sekä informaatiotulva voivat estää meitä kuulemasta kehomme viestejä, aitoja tarpeita ja toiveita. Tarjoan työvälineitä löytää uudelleen keskuksemme, iätön ja rauhallinen vanha, viisas sisin, joka meissä kaikissa asuu. Kun löydämme jälleen yhteyden ytimeemme, meillä on mahdollisuus arjen keskellä palata toimimaan keskuksestamme käsin. Tässä mielessä jooga on yhteyden luomista. Luomme yhteyden itseemme ja tästä uudesta yhteydestä käsin voimme uudella tavalla kohdata ulkomaailman.

Pyrin luomaan tunneille lempeän, yksilön tarpeet huomioivan, turvallisen ja vuorovaikutteisen tunnelman. Opimme jatkuvasti toisiltamme. Hiljaisuus ja sisäinen kuuntelu vuorottelevat tunneilla pariharjoitusten ja jakamisen kesken. Joogaharjoitus tarjoaa mahdollisuuden yhdistyä ympärillä oleviin ihmisiin uudesta lähtökohdasta lähtien.

Ohjaamani jooga pohjautuu lähinnä tärkeimmän joogaopettajani, Orit Sen-Guptan, vijnanajoogametodiin. Ks. vijnanajoogasta ja hänestä tarkemmin täältä. Vijnanajoogalle tunnusmerkillistä on joogan kokonaisvaltaisuus: meditaatio, pranayama (hengitysharjoitukset), asana- eli liiketyöskentely sekä joogafilosofia muodostavat toisistaan erottamattoman verkoston. Joogan liikeharjoituksessa käytän sisäisiä vayuja eli kehon keskilinjalle kohdennettavia hengityksiä, joiden kautta keho eheytyy neutraaliin linjaukseensa sisäisen energiatyöskentelyn kautta. Puhumme pranisesta linjauksesta (pranic alignment). Omaan luonnolliseen hengitykseemme tutustuminen ja sitä kautta hengityksemme mahdollisuuksia tutkiva harjoitus on ohjaukseni keskiössä. Hengityksen lisäksi harjoituksessa korostuu sisäinen intentio, hiljentyminen, juurtuminen sekä painonsiirrot. Etenemme harjoituksessa pikku hiljaa askel askeleelta rakentaen joogaliikkeitä, jolloin kehon sisäinen viisaus ehtii mukaan ja tulemme intensiivisempiin ja dynaamisiin liikkeisiin silloin, kun ne ovat jokaisen omalla polullaan ajankohtaisia. Kehon kuuntelun herkistyessä ja turvallisessa ohjauksessa oman kehon viisaus pääsee esille, jolloin emme niin helposti loukkaa itseämme eli ylitä kehomme rajoja.

LUE LISÄÄ: HENGITYSKOSKETUS •  PAINONSIIRROT

”Cristan joogatunneilla on ihanaa huumorintaju, hauskat jutut ja rento tunnelma. On hauskaa jakaa kehossa ja mielessä tapahtuvia havaintoja ääneen.”
- Merituuli

 
"Cristalla on välitön ja lämmin tapa olla läsnä tunneilla. Kaikki tuntuvat tervetulleilta, tasosta tai kokemuksesta riippumatta. Crista haluaa opettaa joogaamaan turvallisesti, mutta sopivasti itseään haastaen. Tärkeintä minulle on ollut saada neuvoja, joiden avulla saan liikkeen tehtyä niin, että en rasita kroppaani väärin ja löydän tukea, tasapainoa ja linjausta jostain mitä en ole sitä aiemmin osannut etsiä, esimerkiksi pikkuvarpaista. Kiitos."
- Hanna