Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Vijnanajoogakurssi

12 syyskuun @ 18:00 12 joulukuun @ 19:30

Tällä syksyn 2021 joogakurssilla tutustumme erityisesti vayu-harjoitteluun, joka on yksi olennainen osa vijnanajoogaa.

Aika: 12.9.-12.12. sunnuntaisin klo 18-19.30 Huom! 14.11. tunti poikkeuksellisesti klo 19-20.30

Missä: Livenettitunnit Zoom-alustalla plus nauhoitteet käytössäsi verkkoalustalle koko kauden ajan.

Avaan Zoom-yhteyden tapahtumaan 10 minuuttia ennen tuntia. Näin voimme vaihtaa kuulumisia sekä voit esittää toiveita tunnille. Tunnin päätyttyä jäämme lepäämään. Tunnin kirvoittamia kokemuksia on mahdollista jakaa tuntimoduulien yhteydessä olevissa keskusteluosuuksissa. Ihanaa, jos näistä tulisi keskustelua! Opimme toisiltamme niin paljon <3 Lisäksi, jos haluat jakaa kanssani henkilökohtaisesti tai jokin asia pohdituttaa, voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse: crista.soskolne@gmail.com.

Kenelle harjoittelu sopii?

Kurssi sopii sekä sinulle, jolle vayu-harjoittelu ei ole vielä tuttua sekä sinulle, joka olet jo tutustunut tähän harjoitteluun, mutta haluat syventää oppimaasi. Vayu-harjoittelulla voit syventää joogaharjoitustasi tai jotain muuta liikuntaharrastustasi. Siitä on iloa toki myös arkisessa liikkumisessa ja olemisessa. Sinun ei myöskään ole tarvinnut ennen harrastaa joogaa osallistuaksesi kurssille. Liikumme hitaaseen tahtiin, jolloin kehosi kerkeää mukaan liikkeisiin.

Mitä vayut ovat?

Sisäiset vayut -harjoituksissa lempeitä uloshengityksiä kohdennetaan kehon keskilinjalla oleville tietyille alueille. Hengitysten kohdennusten avulla keho linjautuu sisältäpäin lempeästi hengityksen avulla sen sijaan, että mekaanisesti linjaisimme kehoa ulkoapäin. Vayu-harjoittelun avulla voit korjata sinulle ajan myötä kertyneitä toimimattomia liikemalleja toimivimmiksi. Päämääränä on liikkeen lempeä toteutus. Kun esimerkiksi nivelemme linjautuvat toistensa päälle, niin kehon paino virtaa sujuvasti kohden maata ja sieltä maan tuesta vastaliikkeenä kohden päälakea. Voimme puhua ydintuen synnystä. Tämä on oleellista kaikelle lempeälle liikkeelle. Silloin nivelet eivät kuormitu eikä tarvitse jännittää lihaksia tai puskea sieltä jostain, mistä ei ole ollenkaan optimaalisesti järkevää tai miellyttävää puskea. Näin samalla kun liikumme, myös lempeästi puramme jännityksiä kehostamme.  Kätevää vai mitä? Vayu-harjoittelu voidaan ja tyypillisesti Vijnanajoogassa yhdistetäänkin asana- eli asento/liikeharjoitteluun, vaikka vayu-harjoitteita tehdään myös itsenäisinä hengitysharjoitteina. Tällä kurssilla harjoittelemme molempia.

Kurssi on teemoitettu:

Olen teemoittanut kurssin niin, että jokaisella kuukaudella on oma teemansa, jolloin pääsemme keskittymään yhteen teemaan syvällisemmin kuun aikana.

Syyskuu:  Maan kannattelu • ydintuki • lantio-jalkateräyhteydet • samanavayu (navan alaosa) 

Lokakuu:  Rintakehä • kämmen-lapaluu-yhteydet • sydän • prana-vayu (rintakehän alue) 

Marraskuu:  Pään asento eri liikkeissä • pää-sydän-yhteys • ekspressio • uddana vayu (kurkun-niskan alue) • ylösalaiset liikkeet • apana-vayu (juuren alue) 

Joulukuu:  Liikkuminen kehon astioista ja sisällöstä käsin

*** 

Vijnanaharjoitteluun tuon tällä tunnilla sopivasti mukaan mausteita myös somatiikan puolelta (Body Mind Centering) mm. liikkeen muodon rikkomisen muodossa ja lempeissä kosketusharjoituksissa, joissa mm. jäljitämme luisia linjojamme. Nämä harjoitteet lisäävät kehotietoisuuttasi syventyessäsi käsin tunnustelemaan omaa kehoasi.  Pääpaino on tällä tunnilla kuitenkin vijnanaharjoittelussa, joka on israelilaisen naisen, Orit Sen Guptan, kehittämä lempeä ja tutkiva joogaharjoittelumuoto. 
*** 

Olet lämpimästi tervetullut <3

ILMOITTAUDU MUKAAN

Tiedot

Alkaa:
12 syyskuun @ 18:00
Loppuu:
12 joulukuun @ 19:30
Hinta:
€169

Zoom