Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tuli & Vesi <3 Soinnut

kesäkuu 30 @ 11:00 - 14:30

€45

 

Lämpimästi tervetuloa rauhoittumaan ja ottamaan rennosti leikitellen keskikesän Pitta -työpajaan <3

Kesä ja erityisesti keskikesä on ayurvedisesti pittan eli tulen ja veden elementtien vuodenaikaa. Ayurvedan mukaan vastakohta tasapainottaa ja hoitaa. Kesän lämpimään aikaan keskitymme siis viilentämään, rauhoittamaan ja rentouttamaan aktiivista ja transformaatiovoimaa omaavaa pittaa meissä.

Millainen on juuri minulle sopiva joogaharjoitus?

Meillä on jo syntymästämme saakka erilaiset kehot ja mielet. Toinen saattaa olla lihaksikas ja ketterä, täyttä tulta. Toinen on rauhallinen, lempeä ja hidas. Kolmas saattaa olla innostunut, sirorakenteinen sekä lennokas. Jos kehomme ovat jo rakennusaineiltaan alunperin erilaiset, niin olisiko niin, että myös erilaiset joogaharjoitukset sopivat meille? Toinen saattaa hyötyä rauhallisesta, syvän keskittyneestä harjoituksesta, jossa pääasiana on irti päästäminen ja rentous. Toinen saattaa tuntea syvää tyytyväisyyttä haastavasta, ns. vahvasta harjoituksesta. Kolmannelle pääpaino harjoituksessa on löytää tasapainoa ja rajojen tuntua kehoon. En puhu tässä jonkinlaisesta hetken halusta ja tunteesta, vaan nimenomaan syvästä tyytyväisyydestä, joka saapuu kehoon, joka on harjoitellut itselleen sopivalla tavalla.

Session kulku:

Käymme läpi ayurvedan peruskäsitteitä, ayurvedista maailmankuvaa sekä sitä, miten voimme ayurvedan kautta tasapainottaa kesän tuomia haasteita meissä. Ymmärrämme, miksi olemme erilaisia keskenämme ja miksi meille sopii myös erilainen joogaharjoittelu. Keskustelemme, pohdimme ja avaamme näkökulmia ayurvediseen joogaan. Tämän jälkeen teemme yhteisen, pittavuodenaikaan sopivan joogaharjoituksen, jonka aikana annan osallistujille omalle kehotyypille sopivia vinkkejä omaan harjoitukseen kotiin viemisiksi. Esmeralda Soul vastaa sessiomme aikana äänimaailman luomisesta. Saamme rentoutua hänen hoitavien äänten sekä kristallien värähtelyissä. Käytämme sessiossa myös pittalle ja pittavuodenaikaan sopivia eteerisiä öljyjä.

Räätälöin työpajan osallistujien mukaan. Kerrothan minulle siis hiukan itsestäsi sekä mm. siitä, onko ayurveda sinulle tuttua, kun ilmoittaudut työpajaan holvin kautta.

Missä ja milloin?

Su 30.6. Klo 11-14.30

Bokvillan, Hämeentie 125, Arabia, Helsinki

Hinta: 45€

Ohjaajat: Crista Soskolne, sertifioitu vijnanajoogaopettaja & Esmeralda Soul, ääni- ja kivitaiteilija

Sydämellisesti tervetuloa tutustumaan Sinuun <3

*

Ayurvedasta:

Ayurveda on intialainen elämäntapaoppi, jonka monituhatvuotinen kokemuksen kautta tutkimalla ja aistimalla kerääntynyt tieto on yhä ajankohtaista modernissa maailmassa. Ayurvedan perusajatuksena on, että ihminen osana luontoa rakentuu samoista aineksista, elementeistä kuin luonto. Emme ole luonnon yläpuolella sitä tarkkailemassa vaan olemme todellakin jokaista energiahiukkasta myöten luonnon orgaaninen osa. Meissä siis vaikuttavat samat peruselementit eetteri, ilma, tuli, vesi sekä maa, kuin luonnossa. Nämä ilmenevät ihmisessä doshina, jotka myös kehotyypeiksi suomennetaan. Kehotyyppi on staattinen käsite, mutta dosha on itse asiassa jatkuvasti liikkeessä oleva, ja siksi dosha esimerkiksi ympäristön, vaikkapa vallitsevan säätilan, vaikutuksesta menee toisinaan epätasapainoon. Ayurvedan mukaan vastakkainen luo tasapainoa. Eli jos epätasapainotilassa pyrimme lisäämään itsessämme heikkona vaikuttavan elementin osuutta,  pääsemme takaisin tasapainoisempaa tilaan.

Cristasta: Olen FM kulttuuriantropologi sekä sertifioitu vijnanajoogaopettaja. Lisäksi olen opiskellut ayurvedaa oppityttömenetelmällä kolmen vuoden ajan Bar Giorassa, Israelissa. Joogan ja ayurvedan yhdistäminen on sydäntäni lähellä. Ohjatessani intohimonani on luoda tila, jossa osallistujat pääsevät herkistymään kehomielensä äärelle niin, että heidän omat, sisäiset viestinsä tulevat kuulluiksi <3

Essistä: Olen opiskellut ja tehnyt laajasti eri täydentäviä hoitomuotoja lähes 20 vuoden ajan. Pohjakoulutukseltani olen mielenterveys-ja päihdehoitaja sekä koulutettu hieroja. Viime vuodet kolmen lapsen äitinä olen keskittynyt syvemmin kivien, kristallien ja hoitavien äänien maailmaan. Päivän aikana mahdollisuus tehdä myös Esmeralda Soul koru- ja kiviostoksia. Koruihin voit käydä tutustumassa täältä: www.esmeraldasoul.com.

Voit varata paikkasi Holvissa.

 

Tiedot

Päivämäärä:
kesäkuu 30
Aika:
11:00 - 14:30
Hinta:
€45
Tapahtuma tagia:
, , , , , , ,

Järjestäjät

Crista Soskolne
Essi Seppälä

Tapahtumapaikka

Bokvillan
Hämeentie 125
Helsinki, 00560 Suomi
+ Google Map