Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Syksyn tasapaino: ayurveda & jooga – workshop

syyskuu 22 @ 11:00 - 14:00

€49

Tuntuuko, että kaipaat tasapainoa hektiseen arkeen? Olet lämmöllä tervetullut tutustumaan ayurvedan tarjoamiin avaimiin tasapainon luomiseksi tulevaan sunnuntai-workshoppiimme <3

Syksy on ayurvedan mukaan vatan vuodenaikaa eli epäsäännöllinen liike on vallitseva. Lisäksi moderni elämäntapamme on täynnä vataa eli epäsäännöllistä liikettä, joka ilmenee matkusteluna, ruokailurutiinin puuttumisena, myöhäisinä valvomisina. Olennaiseen keskittyminen ja läsnäolo hetkessä ovat koetuksella jatkuvan informaatiotulvan ja saavutettavanaolovaatimusten keskellä. Ayurvedan mukaan liika samuus luo epätasapainoa. Hallitsevista doshista (vata, pitta, kapha) riippumatta oleva vatadosha menee  modernin elämäntavan myötä  ja erityisesti syksyllä epätasapainoon.

Vatadoshan epätasapainon oireita ovat: keskittymiskyvyn puute, unohtelevaisuus, multitaskaus, heräily, unettomuus, ihon ja koko kehon (myös sisäinen) kuivuus, epäsäännöllinen ruuansulatus, ilmavaivat, ahdistus, kiireen tuntu, ylihuolehtiminen, pelkotilat. Vatadosha on oleellisena tekijänä monien sairauksien synnyssä. Ayurveda ohjaa meitä tekemään arjen pieniä valintoja, jotka edistävät niin mielen kuin kehon tasapainoa sekä ehkäisevät sairauksia.

 

Aika ja paikka:

 • su 22.9. klo 11-14

Pihasali, Abrahaminkatu 7

 

Hinta:

49€/ 3 t

Ilmoittaudu TÄSTÄ: https://holvi.com/shop/QnLRqV/section/workshopit-hki/

Ayurvedasta:

Ayurveda on intialainen elämäntapaoppi, jonka monituhatvuotinen kokemuksen kautta tutkimalla ja aistimalla kerääntynyt tieto on yhä ajankohtaista modernissa maailmassa. Ayurvedan perusajatuksena on, että ihminen osana luontoa rakentuu samoista aineksista, elementeistä kuin luonto. Emme ole luonnon yläpuolella sitä tarkkailemassa vaan olemme todellakin jokaista energiahiukkasta myöten luonnon orgaaninen osa. Meissä siis vaikuttavat samat peruselementit eetteri, ilma, tuli, vesi sekä maa, kuin luonnossa. Nämä ilmenevät ihmisessä doshina, jotka myös kehotyypeiksi suomennetaan. Kehotyyppi on staattinen käsite, mutta dosha on itse asiassa jatkuvasti liikkeessä oleva, ja siksi dosha esimerkiksi ympäristön, vaikkapa vallitsevan säätilan, vaikutuksesta menee toisinaan epätasapainoon. Ayurvedan mukaan vastakkainen luo tasapainoa. Eli jos epätasapainotilassa pyrimme lisäämään itsessämme heikkona vaikuttavan elementin osuutta,  pääsemme takaisin tasapainoisempaa tilaan. Ayurveda on upea itsetutkimuksen väline ja se auttaa luomaan hyväksyvän suhteen kanssakulkijoihin.

Tiedot

Päivämäärä:
syyskuu 22
Aika:
11:00 - 14:00
Hinta:
€49

Järjestäjä

Crista Soskolne
Kotisivu:
www.cristasoskolne.com

Tapahtumapaikka

Pihasali
Abrahaminkatu 7
Helsinki, Uusimaa 00180 Suomi
+ Google Map