Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Naisen väki-piirit/Syksy 2020/Hämeenlinna

elokuu 15, 2020 @ 10:00 - lokakuu 10, 2020 @ 12:30

€35

Lämpimästi tervetuloa piiriin <3 Alkuperäiskulttuureissa väki on kokoontunut piiriin tuhansien vuosien ajan kuulemaan ja kertomaan tarinoita, jakamaan kokemuksia, laulamaan sekä tanssimaan.  Naisen väki-piireissä kokoonnumme kerran kuussa tutustumaan omissa juurissamme ja kehoissamme virtaavaan naiselliseen voimaan, naisen väkeen. Naisellisen voiman kokemuksessa on oleellista syklisyys, syntymä-elämä-kuolema-kiertokulku, joka esiintyy niin luonnossa kuin myös kehossamme, joka on jokaisella solullaan osa luontoa.

Suomalaisessa kansanperinteessä nainen sijoittui luomiskykynsä ansiosta niin kulttuurin ja luonnon rajalle kuin elämän ja kuoleman rajalle. Vainajat matkasivat Manalaan, mutta myös syntyvien lasten nähtiin saapuvan Manalasta.  Naisen sukuelin nähtiin väylänä tämän- ja tuonpuoleisen välillä ja koettiin, että naisen sukuelimissä virtaa väkevä voima, jota voitiin käyttää niin nautintoon, suojeluun kuin myös vahingoittamiseen.

Kokonnumme piirissä, joka on ikiaikainen osallistujien samanarvoisuuden mahdollistava muoto. Esittelen jokaisella kerralla vaihtuvan teeman, käymme läpi erilaisia pohjoisen kulttuuripiirin naisen arkkityyppejä, aistimme kehon kautta niihin liittyviä elementtejä (maa, vesi, tuli, ilma, eetteri) ja koemme kehollisesti miten meissä kaikissa on siemen jokaiseen arkkityyppiin ja miten voimme ottaa arkkityypin edustamat voimat käyttöön arjessamme.  Teemme somaattisia harjoitteita, joiden kautta herättelemme ja vahvistamme aistivaa, intuitiivista naisellista meissä. Lopuksi jaamme halutessamme kokemuksia kehollisesta työskentelystä keskenämme. Piirit sopivat kaikille itsensä naisiksi kokeville, joilla on uteliaisuutta tutustua omaan voimaansa <3

Tarjoilla teetä ja pientä naposteltavaa.

Naisen väki -piirien tilan kannattelijana toimii Crista Soskolne, FM kulttuuriantropologi ja sertifioitu vijnanajoogaopettaja, joka toimii päätoimisesti kehollisuuden parissa sekä kirjoittaa esikoisteostaan, joka käsittelee naisellista voimaa kansanperinteessämme sekä tämän voiman kehollista ilmentymistä ja transformaatiota tämän päivän naisten elämässä.

Yhdistän näissä naisille tarkoitetuissa piireissä monta minulle tärkeää aluetta. Kulttuuriantropolgian opinnot ja alati laajeneva ja syvenevä kiinnostus toiseuden teemoihin, jotka avaavat uudenlaisia ikkunoita myös oman kulttuuripiirin historian ja nykyisyyden tulkinnoille. Kulttuurintutkija minussa nivoutuu keholliseen työskentelijään. Kehotyöskentelyn keskiössä on oman kehon aistimuksille sekä tuntemuksille, todellisille tarpeille ja toiveille herkistyminen sekä sen kautta itselle rehellisen kehollisen toimijuuden herättely ja voimistaminen. Maustetta kehotyöskentelyyn tuon myös ayurvedasta. Uudenlainen yhteys itseen luo myös uudenlaisen yhteyden toisiin.

Tapaamme syksyn aikana 3 kertaa Naisen väki-piirissä:

• La 15.8. Klo 10-16 Mielikki-spesiaali: 

        * Klo 10-12.30 Naisen väki-piiri Mielikki-teemalla Joogakoulu Kajossa/ohjaajana Crista

        * Klo 13-16.00 Teeman työstö jatkuu kuvataiteen keinon joogaopettaja ja kuvataiteilija Anna      Kolehmaisen ohjauksessa

           Hämeenlinnan Kaupunginpuistossa

           Aamupäivä: 35€ 

           TAI

           Iltapäivä: 35€ ( Huom! Jos ilmoittaudut ainoastaan iltapäivään, ilmoittautuminen Annalle s-    postiin: anna.kolehmainen@gmail.com.)

           Koko päivä: 60€

  • La 12.9. Klo 10-12.30 Luonnottaret
  • La 10.10. Klo 10-12.30 Louhi

Missä?

  • Joogakoulu Kajo, Rauhankatu 3, Hämeenlinna

Hinta ja maksutiedot:

Ilmoittaudu mukaan maksamalla summa Holvissa. Erillistä sähköposti-ilmoittautumista ei tarvita. Jos sinulla heräsi kysymyksiä tai jokin asia pohdituttaa, otathan yhteyttä minuun: crista.soskolne@gmail.com.

Toivottavasti tapaamme pian piirissä <3

Lämmöllä,

Crista

Tiedot

Alkaa:
elokuu 15, 2020 @ 10:00
Loppuu:
lokakuu 10, 2020 @ 12:30
Hinta:
€35

Järjestäjä

Crista Soskolne
Kotisivu:
www.cristasoskolne.com

Tapahtumapaikka

Joogakoulu Kajo
Rauhankatu 4
Hämeenlinna, Suomi
+ Google Map