Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Hengityshetkiä

syyskuu 29 @ 10:00 - 13:00

€35,00

 

Olet lämpimästi tervetullut Hengityshetkiä – pienryhmään (max. 8 osallistujaa). Kokoonnumme syksyn aikana neljä kertaa sunnuntaisin klo 10-13 Hermannin Soma-studiolla (Saarenkatu 3, Helsinki). Pienessä ryhmässä pääsemme tutustumaan harjoituksiin lempeästi, turvallisesti ja kiirehtimättä. Myös kysymyksille ja jakamiselle on varattu aikaa.

Nämä k o k e m u k s e l l i s u u t e e n keskittyvät sessiot ovat tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita oman hengityksemme luomista mahdollisuuksista. Arkielämässä emme välttämättä kiinnitä huomiota hengitykseemme, sillä se tapahtuu itsestään, tahdostamme riippumatta. Arjen haasteiden pommituksessa hengitysrytmimme saattaa olla liian nopea ja otamme esimerkiksi liikaa ilmaa sisään. Tällöin sympaattinen hermostostomme on aktiivinen eli taistele, pakene tai jähmety -tilassa. Kun huomio siirtyy hengitykseen sekä alamme aistien tutkia sen luonnetta ja opimme erilaisia hengityksen muotoja, avautuu meille aivan uudenlainen maailma, jossa pystymme hengitykseen keskittymällä navigoimaan sympaattisen hermoston ja parasympaattisen (levon, rentoutuksen ja ruuansulatuksen tilan) hermoston aktiivisuuden välillä.

Kurssin myötä osallistujat kykenevät tuomaan tietoisen hengitysharjoittelun osaksi omaa arkea ja näin löytämään mm. mielen kirkkautta, vapautta sekä kehoon että mieleen, läsnäolevuutta ja keskittymistä sekä jatkamaan omaan sisäisen maailman maisemiin tutustumista, joka on herkkä ja monivivahteinen polku.

Missä & Milloin?

• Soma -kollektiivi, Saarenkatu 3, Hermanni, Helsinki.
Paavalin kirkkoa vastapäätä. Ratikat 6, 8 pysähtyvät eteen sekä monet bussit.

• Sunnuntaisin klo 10-13 (180 min) 4 krt syksyn aikana:
29.9., 20.10., 3.11. ja 1.12.

Hinta ja maksutiedot:

• 120€/ 4x 180min. tai 35€/krt
Voit varata paikkasi suoraan täältä: https://holvi.com/shop/QnLRqV/section/workshopit-hki/

Maksuna käyvät myös smartum, epassi, edenred, eazybreak ja tyky. Jos haluat hoitaa maksusi kokonaan tai osittain näillä, hoitaa maksusi osissa tai jos sinulla heräsi muuta kysyttävää, otathan yhteyttä minuun: crista.soskolne@gmail.com.

HUOM! Kurssille on early bird 10%- koodilla HENGITYSHETKIA , kun ilmoittaudut mukaan 29.8.2019 mennessä:

Ohjaajana Crista Soskolne, sertifioitu vijnanajoogaopettaja, FM kulttuuriantropologi, joka ottaa joogaohjauksessaan huomioon niin erilaiset ayurvediset kehotyypit kuin feminiinisen syklisyyden.

Paikan päällä on lainamattoja. Omankin voit halutessasi napata mukaan. Muut tarvittavat välineet löytyvät paikan päältä. Pukeudu rennosti ja kerroksittain sekä varaudu villasukilla ♥
Omat muistiinpanovälineet kannattaa varata mukaan. Pidämme kurssilla hengityspäiväkirjaa.

<<——————————————————————————————————————————————————————>>

Tietoisen hengityksen – erityisesti hengityksen pysäyttämisen (kumbhaka) ja rauhallisen uloshengityksen avulla – voimme aktivoida kiertäjähermoamme (vagus nerve), joka yhdistää aivomme keuhkoihin, sydämeen ja muihin sisäelimiin. Tällöin parasympaattinen hermosto aktivoituu ja esimerkiksi sydämen syke laskee ja mieli hiljenee, olemme levon ja ruuansulatuksen tilassa.

Lempeä, aistiva ja tutkiva pranayama eli tietoinen ja intentionaalinen hengitystyöskentely on oleellinen osa vijnanajoogaa, josta ammennan kokemusta ja kehon viisautta omalle polulleni. Olen rakastanut pranayamaa siitä lähtien kun tutustuin hengitysharjoituksiin joskus 1990 -luvun lopulla eikä rakkaus ole kuihtunut, päinvaston! Olen itse saanut pranayamasta suunnattoman paljon asanatyöskentelyyni sekä harjoituksen kautta siihen kaikken tärkeimpään, arkeeni: tilaa kehoon ja mieleen, rauhaa, rentoutta, selkeyttä mieleen, keskittymiskykyä, reaktiivisuuden vähenemistä, kykyä liikkua sisäisen maailmani ja ulkoisen maailman välillä, rauhallista askellusta, kykyä käyttää sisäistä tultani tarpeen vaatiessa ja toisaalta palata omaan keskukseeni. Pranayama puhdistaa hermostoomme kotiutuneita tukoksia.

Vijnanajoogan luoja ja äiti, Orit Sen Gupta, on tinkimättömästi tutkinut keho-mielemme ulottuvuuksia sekä oman kehonsa että oppilaidensa kanssa jo vuosikymmenten ajan. Tässä perinteessä olen saanut olla mukana tutkimassa oman sisäisen avaruuteni moninaisia muotoja vuodesta 2009 lähtien. Opiskelin Oritin kansainvälisessä vijnanajoogakoulutuksessa kolmen vuoden ajan ja lopputyöni käsitteli päivittäisen meditaatio- ja pranayamaharjoituksen vaikutusta selkäni asentoon, erityisesti lapaluiden väliseen alueeseen sekä sydän-mieliyhteyteeni.

Kurssilla käsitellään mm. seuraavia harjoituksia: Ulkoiset (mm. Naga, Kurma, Krikara) sekä Sisäiset (Apana, Samana, Prana, Uddana, Vyana) Vayut, Gentle Kapalabhati & Nadi Shodana, Anuloma Viloma, Uddyana Bandha, Brahmari, Shitali. Pidämme huolen, että annamme hermostolle aikaa palautua harjoitusten välissä.

“When the breath is irregular, the mind is unsteady, but when the breath is still, so is the mind still and the Yogin obtains the power of stillness. Therefore the breath should be restrained.” (Hatha Yoga Pradipika)

Tiedot

Päivämäärä:
syyskuu 29
Aika:
10:00 - 13:00
Hinta:
€35,00
Tapahtuma tagia:
, , ,

Järjestäjät

Crista Soskolne
Somakollektiivi