Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Hengityksiä & somatiikkaa • verkkokurssi

10 syyskuun @ 07:00 17 joulukuun @ 08:00

 Hengitys on kehon liikettä. Hengityksemme laatu tarjoaa meille merkityksellistä tietoa itsestämme aina käsillä olevalla harjoituksen aikana. Omaan hengitykseen lempeästi tutustuminen lisää  itsemyötätuntoista kehotietoisuutta, auttaa kuulemaan oman kehon tuntemuksia sekä lisää ymmärrystä siitä, missä kehomme ja mielemme rajat sijaitsevat eli milloin puskemme kehoamme vastaan ja milloin toimimme lempeässä yhteistyössä sen kanssa. Harjoitusten avulla on mahdollista luopua toimimattomista liikemalleista ja löytää tilalle meitä paremmin palvelevia.

Lempeän kehotietoisuuden kasvu auttaa sekä säätelemään että purkamaan stressiä ja suhtautumaan myötätuntoisesti myös kanssaeläjiin. Hengitys, hermosto ja mieli ovat suorassa yhteydessä toisiinsa. 

Tunneilla keskitymme kokemuksellisuuteen ja jätän tilaa jokaisen omalle prosessille, hengityksen ääreen herkistymiselle ja kehon sisäisten aistimusten kuuntelulle. Kurssi sopii kaikille, joita hienovarainen kehon kuuntelu kutsuu. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta tietoisesta hengityksen aistimisesta. 

Hengitysharjoitteet perustuvat sekä vijnanajoogassa oppimiini klassisiin joogisiin hengitysharjoitteisiin sekä niiden pehmennettyihin muotoihin. Lisäksi integroin harjoituksiin mukaan somaattisen liiketerapian koulutuksesta saamiani eväitä. Tutkimme ja aistimme kehon kerroksellisuutta ja nestemäisyyttä sekä esimerkiksi hengityksen spiraalia laatua. Harjoitteet ovat lempeitä ja otan huomioon turvallisuuden, mm. sen, että hermoston tulee palautua harjoitusten välillä.

Harjoitukset pyrkivät tasapainottamaan hermoston toimintaa. Suurin osa harjoituksista aktivoi parasympaattista hermostoa, jolloin tavoitamme levon ja ruuansulatuksen tilan. Rauhoitumme ja pääsemme purkamaan stressiä kehosta. Osa harjoituksista aktivoi myös sympaattista hermostoa, joka pitää meidät aktiivisina ja virkeinä. Tarkoituksemme on kyetä liikkumaan näiden kahden autonomisen hermoston osan välillä, löytää sopiva homeostasis.  Se, mitä tarvitsemme, on henkilökohtaista. Myös siksi tutustumme aina ennen harjoitukseen sukeltamista hengityksemme senhetkiseen laatuun. Lämpimästi tervetuloa <3

ILMOITTAUDU MUKAAN

 

 

 

 

Tiedot

Alkaa:
10 syyskuun @ 07:00
Loppuu:
17 joulukuun @ 08:00
Hinta:
€96

Zoom