JOOGA & SOMATIIKKA -KURSSIT

Aistiva ja virtaava liike • Somaattinen jooga
ARABIANRANNAN Bokvillanissa
Keskiviikkoisin klo 18.30-20.00
ajalla 17.1.—22.5.2024

Olet lämpimästi tervetullut kevään somaattisen joogan tunneilleni liikkumaan yhdessä!

Tapaamme kauden aikana yhteensä 17kertaa viehättävässä Bokvillanin huvilassa Arabianrannassa. Pidämme kaksi taukoa, talvilomalla 21.2. sekä vappupäivänä 1.5.

Tunnit tarjoavat sinulle kerran viikossa hetken aistivan, tutkivan ja uteliaan ruumiisi äärellä. Kasvatamme juurevuutta, tasapainoa, virtaavuutta, leikkimielisyyttä, iloa sekä voimaa.

Tunnit on teemoitettu ja ne ovat keskenään erilaisia. Ohjauksessani yhdistelen (vijnana)joogaperinteestä tuttuja harjoituksia somaattisiin harjoitteisiin. Jooga-asentojen kautta tutkailemme, miten ne palvelevat ruumiisi elävyyttä. Hengitysharjoitteet lisäävät hermostollista joustavuutta.

Somatiikka on syntynyt tarjoamaan vaihtoehtoista tapaa havaita sekä asuttaa kehoa: kulttuurisesti hyväksytyn ja tavoiteltan kehon muodon ja kyvykkyyden sijaan asetumme oman eletyn elämän kautta kertyneen ruumiin kokemuksesi äärelle. Somaattisissa harjoitteissa keskiössä on läsnäoleva, kokemuksellinen, kehon sisältä kumpuava aistivuus ja tutkailu sekä suhteisuuksien tutkiminen. Harjoitteiden avulla voimme vähitellen luopua meille toimimattomista tavoista liikkua ja löytää tilalle uusia, meille paremmin toimivia tapoja asuttaa kehoa. Lisäämme toimijuuttamme maailmassa ja avaamme myötätuntoista suhdetta ruumiiseemme ja toisiimme.

Tunnit sopivat mahdollisimman monelle. Sinun ei tarvitse osata mitään erityistä etukäteen.

MISSÄ:

Bokvillan, Sali, Hämeentie 125, Arabianranta. Helsinki.

Ratikat 6 & 8 pysähtyvät aivan Bokvillanin kupeeseen (pysäkki Arabiankatu). Myös busseilla 55, 71, 506 pääsee perille saakka.

Autopaikkoja on pari Bokvillanin pihassa ja Hämeenkadulla lisää.

MILLOIN:

Keskiviikkoisin klo 18.30-20.00
ajalla 17.1.—22.5.2024
Huom! tauko ohjauksessa syyslomaviikolla 18.10 ja itsenäisyyspäivänä 6.12.

OHJAAJA:

Crista Soskolne, sertifioitu vijnanajoogaohjaaja sekä somaattisen liikeohjaajan opiskelija.
Ohjaukseni perustuu kuuntelevan ja myötätuntoisen ilmapiirin luomiseen. Samassa ryhmässä harjoittelu mahdollistaa luottavaisen ja turvallisen tilan synnyn.

MAKSUTIEDOT JA ILMOITTAUTUMINEN:

272€ eli 17 x 90 min/koko kausi
175€/10-kortti/valitse osallistumisesi silloin kun sinulle sopii
90€/5-kortti/valitse osallistumisesi silloin kun sinulle sopii
45€/KOKEILUKORTTI 3 krt valintasi mukaan

ALENNUSRYHMÄT:

-10% jos olet opiskelija, työtön, äitiys- ja vanhempainvapaalla oleva tai kuulut johonkin muuhun alennusryhmään (voit ottaa tästä yhteyttä minuun). Jos kuulut ale-ryhmään käytä koodia KEVÄT24 Holvi-kaupassa.

VARAUSMAKSU:

Voit varata paikkasi kurssille (koko kurssiin osallistuvat tai kymppikorttilaiset) Holvissa joko suorittamalla koko maksun tai maksamalla varausmaksun 100€.
Jos maksat nyt varausmaksun 100€, lähetän sinulle laskun loppumaksusta  sähköpostiisi. Eräp. 15.1.

Jos maksat varausmaksun, laitathan minulle sähköpostia, jossa kerrot ja osallistutko koko kaudelle vai 10 kerralle ja kuulutko alennusryhmään, jotta osaan laittaa sinulle sopivan kokoisen loppulaskun!

TYÖNANTAJAN LIIKUNTAEDUT:

Maksuna käyvät myös eazybreak, edenred, smartum ja e-passi. Jos haluat hoitaa osallistumismaksusi liikuntaedulla tai osissa, otathan yhteyttä: crista.soskolne@gmail.com.

Jos jokin asia pohdituttaa, otathan yhteyttä minuun, niin selvitellään yhdessä.

Kuva: Catrin Svenfors Photography

ILMOITTAUDU MUKAAN!

 

Huokoinen liike • minikurssi 3 krt

perjantaisin klo 10—12

ajalla 19.1.—16.2.2024

ARABIANRANNAN Bokvillanissa

 

Asettaudumme oman ruumiimme nesteisyyden, elimellisyyden ja monikerroksellisuuden kokemukseen sellaisena kuin se on juuri kyseessä olevan hetkenä ilmenee. Miten oman ruumiin huokoisuuden kokemus vaikuttaa kokemuksiin ympäristöstämme? Aistimme tilaa ja muita hengittäviä kehoja tilassa. Tutkailemme suhteisuuksia: millä tavoin olemme sanattomassa yhteydessä toisiimme?

Tutkimme maalle myötäämistä sekä sieltä tilaan kohoamista. Aistimme, miten kurotamme kohden tilaa ja tartumme asioihin. Tutkailemme ruumiin sisäistä ja ulkoista kannattelua. Tunnin harjoitukset pohjaavat kehityksellisiin liikemalleihin.

Tunneilla eletty elämä saa elää mukana. Tutkailemme millaisia tuntemuksia erilaiset harjoitteet nostattavat meissä esiin ja millainen kudelma kutoutuu suhteessa itseen ja toisiin oivallusten myötä. Annan tilaa osallistujien henkilökohtaisille prosesseille mahdollistua.

Varaan myös aikaa kokemusten jakamiselle ryhmässä. Pieni ryhmä mahdollistaa turvallisen vuorovaikutussuhteen syntyä ohjaajan ja ryhmäläisten välillä.

Tunnit sopivat mahdollisimman monelle. Et tarvitse erikoistaitoja osallistuaksesi. Huokoinen liike -tunnit mahdollistavat itsereflektiota sekä läsnäolevuutta, lisäävät toimijuutta, helpottavat purkamaan opittuja tapoja liikkua ja olla olemassa sekä luoda tilalle uusia, ehkäpä huokoisempia tapoja olla suhteessa itseen ja ulkomaailmaan, toisiin olevaisiin. 

Ohjaajana pyrin luomaan turvallisen tilan kannatuksen niin, että osallistujat voivat mahdollisimman luottavaisesti syventyä oman prosessin tutkailulle ja aistimiselle. 

Olen sertifioitu vijnanajoogaopettaja (800h) ja opiskelen tällä hetkellä somaattisen liikkeen ohjaajaksi Satu Palokankaan kolmivuotisessa koulutuksessa.

Tunneilla tehdään harjoitteita yksin osana ryhmää, yhdessä ryhmän kanssa sekä pareina.

MISSÄ:
Bokvillan (valkoinen viehättävä puuhuvila), Hämeentie 125, Arabianranta, Helsinki.

Ratikat 6 ja 8 tulevat aivan Bokvillanin viereen. Pysäkki Arabiankatu.

Myös bussit nro 55, 71, 506 saapuvat lähelle. Autoparkkipaikkoja on pihassa pari ja P-kiekollisia paikkoja Hämeentien varrella lisää.

MILLOIN:

  Pe 19.1. klo 10—12  HERMOSTOLLINEN YHTEISSÄÄTELY

  Pe 9.2.klo 10—12  LUISET YHTEYDET

  Pe 16.2. klo 10—12  SYDÄNYHTEYS

HINTA:

Koko kurssi eli 3 x 120 min 75€/koko kurssi tai 28€/krt

Ryhmään sopii max 8 henkilöä.

Jos sinulla heräsi kysymyksiä, otathan yhteyttä: crista.soskolne@gmail.com

ILMOITTAUDU MUKAAN!